Monday, October 22, 2012

fika

 

Mens vi var i Sverige havde vi mange fika stunder. I Mariannelund, som var vores nærmeste større by, ligger Stjernbergs Skafferi. Det er et skønt sted med virkelig gode surdejsbrød & lækre konditorkager. Jeg vil meget anbefale at besøge stedet, hvis man er på de kanter.

Vores favoritter var princesstårta (en Othello med grøn marcipan), chokladbiskvi (en Sarah Bernhardt) & så selvfølgelig kanelbullar.

Sunday, October 07, 2012

viborg

 
 
 
 
 
I dag kørte vi en tur til Viborg, blandt andet for at gå på loppemarked. Vi købte ikke noget, men i Latinerhaven og i kvarteret omkring haven inde midt i byen var der så utrolig fint & vi vil helt sikkert tilbage til byen en anden dag.
 
Min mands bedsteforældre havde den smukkeste gamle villa i Viborg. Der var grønne vinduesrammer og brombærranker & vinblade, som voksede op ad huset. Da vi kørte forbi huset i dag, som nu har nye ejere, var alt dette væk og erstattet med mange fliser og et glaseret tegltag. Det var trist at se. Selv om det selvfølgelig bare er et hus.

Wednesday, October 03, 2012

poul ströyer

 
 
 
 
 
Boken om Bagar Bengtsson (1966) er en poetisk og sørgmodig (og sjov!) fortælling om Bagar Bengtssons & Bullertina Bergis' liv. I bogen er bjerge kokostoppe, månen en croissant, aftensolen et tyttebær brød og så videre. Jeg købte den i Sverige i sommers & du kan finde den her. Billeder via Curio Books.